A szerelem mentette meg a haldokló nőstényoroszlánt

Hírek  |   2016. augusztus 16.  |     8761

Kahn és Sheila gazdája azért tartotta a két oroszlánt, hogy különböző eseményeken és partikon lépjen fel velük, ahol ez emberek fotózkodhattak a vadállatokkal. Szerencsére a két állat kimenekült a hozzájuk méltatlan élet fogságából, de 6 hónap különbséggel sikerült csak őket elszállítani egy rehabilitációs központba.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

A 6 éves hím oroszlán viszonylag jó állapotban volt, egyedül a farka volt megrágva, a szakértők szerint unalmában folyamodott ehhez, Sheila, a nőstény azonban haldoklott. Akkor még csak 15 hónapos volt, de olyannyira legyengült, hogy lábra sem tudott állni.

056 057

A mentőcsapat nem volt hajlandó lemondani róla, de a helyzete kilátástalannak tűnt, élettelenül feküdt és rengeteget hányt. Kézzel kellett etetni, szó szerint a torkán nyomták le a táplálékot, hogy túlélje. A betegsége miatt teljesen elvesztette az életkedvét és az étvágyát is, de a gyógyszerek hamarosan hatni kezdtek, és kezdett egyre jobban lenni. Mikor a két mentett oroszlán jobban volt, egy kifutóba kerültek, itt kezdődött életük boldog része.

058 059 060 061 062

Azonnal egymásra találtak, Sheila teljesen kivirult, rá sem lehetett ismerni! Három hónap után kiderült, hogy egymásnak teremtették őket, így azóta is együtt élnek egészségesen és nagyon boldogan!

063 064 065 066 067

Forrás: boredpanda.com
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop