A kutyák “hangtalanítására” készül egy romániai város

Hírek  |   2016. február 29.  |     6266

Egy romániai városban jogszabályba foglalnák a kutyák “elnémítását”, vagyis hangszálaik műtéti úton történő átvágását, így szüntetnék meg a lakosságot zavaró ugatást. Az egyik helyi tanácsos kötelezően előírná a műtétet.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Ioan Ciulea, az ötletgazda szerint a műtéti eljárás semmilyen fájdalmat nem okoz a kutyáknak, és mindenképpen szükségesnek tartja ezt a lépést a városlakók nyugalmának érdekében. A megdöbbentő kijelentés után az állatorvosok is felszólaltak, hevesen ellenzik a javaslatot, szerintük komoly traumát okozna az állatoknak ez a beavatkozás, az ilyen műtéteket egyébként is csak rendkívül indokolt esetben végeznek el.

“A kutya hangszálainak átvágása képtelenné teszi az egyedet arra, hogy gazdáival és társaival kommunikáljon, borzasztó mértékben befolyásolná viselkedését, hiszen egyik leglényegesebb érzékszervét veszítené el.” – magyarázta az állatorvos.

Medias lakosai is elképedve fogadták a hírt, az ötletgazda hiába hirdeti magát “állatbarátnak”. Ciulea elmondta, ő is egy labrador gazdája, azonban kedvence udvarias, megtiszteli gazdáját azzal, hogy sohasem ugat.

Forrás: kutyabarathelyek.hu

 
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop