A kontinenst átrepülték, hogy az orlandói lövöldözés túlélőinek segítsenek ezek a kutyusok

Hírek  |   2016. június 16.  |     219

Összesen 12 képzett segítőkutya érkezett Orlando városába a tragikus események után. Azért jöttek, hogy a túlélőknek, és az áldozatok családjainak, hozzátartozóinak segítsenek, lelki támaszt nyújtsanak nekik. A kutyák már több mint 300 embert látogattak meg az első napjukon, ez a szám pedig folyamatosan nő.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

“Egy templomba hívtak minket, nem messze a lövöldözés helyszínétől,” mesélte Tim Hetzner, a segítőkutyák csapatának főnöke. “Mikor meghallottuk mi történt, azonnal telefonáltunk, hogy országszerte a legjobb segítőkutyákat összegyűjtsük és induljunk. Lefoglaltuk a repülőjegyeket, és most itt vagyunk. Megpróbálunk mindenkin segíteni.”

0326 0327 0328 0329

“Az egész várost megrázta az, ami itt történt. Mindenki örömet és nyugalmat lel abban, ha megsimogathatja ezeket a kutyákat. Néhányan csak le akarnak feküdni a földre, beszélni hozzájuk. Ezek a kutyák olyanok az embereknek, akár egy híd: átsegítik őket a tragédián, könnyebbé teszik a továbblépést. A kutyák meghallgatják az embert, nem ítélkeznek, és most az a legfontosabb, hogy beszéljünk arról, ami történt.”

0330 0331 0332

Forrás: boredpanda.com

 
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop