Hihetetlen történet: Elkóborolt pónit és racka juhot mentettek a Pest megyei kutató-mentők

0
463 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Nem mindennapi állatmentésben vehetett részt tegnap a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat Domonyvölgyben. Egy aggódó család kérte a mentők segítségét, mert szeretett háziállataik az éjszaka folyamán a visszanyíló kertkapun kisétáltak és eltűntek.

Először azt hihetnénk, hogy két kutyus lépett meg az éjszaka leple alatt, valójában egy póni és egy racka juh szökött meg otthonról. Csillagfény és Villám elválaszthatatlan barátok, egymás nélkül egy lépést sem tesznek, így a nagy szökést is egymás társaságában hajtották végre.

079 080

A  Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat a Naszály Mentőcsoporttal terepjárókkal és hőkamerával indult a csavargók nyomába, végül az eltévedt négylábú világjárókkal sötétedés után érkeztek vissza a családi fészekbe, ahol a szerető család már nagyon várta őket.

081 082

 

A mentést nehezítette, hogy az “eltűntek” életükben először láttak havat, így minden lépést répával kellett jutalmazni és az erdei sorompók is olykor áthatolhatatlan akadályt jelentettek.

076 077 078

Közel egy órán keresztül ereszkedtek lefelé a hóval borított, csúszós hegyoldalról, ahol a Szellő Lovastanya egyik oktatója és a gazdi is segítette a megfontolt lépéseket. Köszönet jár annak a tanyatulajdonosnak is, aki egy vadföldön felfedezte és a nagy túra előtt átmenetileg befogadta őket.

Forrás: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat Facebook