Házi kedvenc karácsonyra? Itt az ideje az előkészületeknek!

0
489 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Ha karácsonyra házi kedvencet választunk ajándéknak gyermekünk, vagy párunk részére, indokolt már ősszel elkezdeni a felkészülést. A téli szünet népszerű időszak az új kis családtag fogadására, hiszen ilyenkor egy-másfél hetet otthon tudunk tölteni vele.

A decemberben beköltöző cicus vagy kutyus már megszületett. Érdemes már ősszel meglátogatni a menhelyeket vagy kiválasztani a tenyészetet, és az ünnepig figyelemmel kísérni a pici fejlődését. Menhelyről származó kicsi esetében javasolt anyagilag támogatni a beoltást, parazita-mentesítést, megfelelő táplálást, esetleg teszteket végeztetni, hiszen nem csalódást, hanem örömöt szeretnénk a fa alá.

Ha tenyészetből vásárolunk kicsit, november elején már kiválaszthatjuk az apróságok közül, akit szeretnénk. A tenyésztővel időben meg tudjuk beszélni a fajta jellemzőit és igényeit. Eldönthetjük, hogy költözés előtt ő chippeltesse, ivartalaníttassa-e nekünk, vagy majd később mi akarunk intézkedni, ugyanis mindkét megoldásnak vannak előnyei.

Természetesen be kell szereznünk karácsonyig mindent, amire a kis jövevénynek szüksége lesz az új otthonában, és arra is figyelnünk kell, hogy a kiskutya vagy kiscica ne a karácsonyfával egy helységben lakjon: a tűlevelek, girlandok, ártalmas cserepes növények (fagyöngy, mikulásvirág) komoly veszélyt jelentenek tappancsos családtagjainkra.

Ha tetszett, olvasd el ezeket is:

7 kisebb termetű kutyafajta gyerekes családoknak
7 nagytestű kutyafajta gyerekes családoknak
6 kutyafajta kezdő gazdiknak

Kérdésed van? Felteheted őket a tenyésztőnek a következő elérhetőségeken:
clarkcattery@gmail.com / +36-30-628-7239
www.clarkcattery.hu

Fotó: 7-themes.com