Háromszor öklelte fel a bika, mégis túlélte

0
287 megtekintés
Participants run in front of Cebada Gago bulls during the third bull run of the San Fermin festival in the Northern Spanish city of Pamplona. The festival is a symbol of Spanish culture that attracts thousands of tourists to watch the bull runs despite heavy condemnation from animal rights groups . (Rafa Rivas/Getty Images)
Swing Szerelem Szulák

A városka egyik terén felhúzott rögtönzött arénát rácsok választják el a nézőktől, amelyek között könnyen át lehet bújni, és a vakmerőbbek így egészen közel juthatnak a bikákhoz. Így tett az 55 éves férfi is, akinek azonban már nem volt ideje visszajutni a biztonságos részre, a bika olyan magasra öklelte, hogy megpördült a levegőben, majd ugyanez még kétszer megismétlődött. Ekkor sikerült az állat figyelmét elterelni a földön fekvő emberről, akit gyorsan kihúztak az arénából.

A férfit azonnal megvizsgálták a mentők, de mivel csak karcolásai voltak, nem kellett kórházba vinni, saját lábán távozhatott. Idén már tizenketten haltak meg bikafuttatáson Spanyolországban, jóval többen mint az előző években. Ennek oka, hogy a gazdasági válság után azon városok egy része, amelyek korábban anyagi okok miatt lemondtak a bikafuttatásokról, most újra szerveznek ilyen eseményeket. Becslések szerint idén mintegy 16 ezer önkormányzat tervezett bikafuttatást- és viadalokat, ami kétezerrel több mint az előző évben.

Forrás: MTI
Fotó: darkroom.baltimoresun.com