Három elárvult grizzlybocsot mentett meg egy család Montanában

0
682 megtekintés
Az egyik kis mentett bocs befogásuk után, már biztonságból felügyeli a helyzetet - Kép: Montana Fish, Wildlife and Parks/Mike Madel
Swing Szerelem Szulák
Három elárvult grizzlybocsot sikerült megmentenie egy tanyán élő családnak az Egyesült Államok északi részén lévő Montanában. A három testvér anyja rátámadt egy túrázóra a Glacier Nemzeti Parkban. A természetjáró rálőtt a grizzlyre, akit napokkal később találtak meg és sérülései miatt kénytelenek voltak elaltatni – közölte a helyi vadvédelmi hatóság.

Az anyamedve minden bizonnyal azért támadt a férfire, mert bocsait védte.

A három elárvult kölyköt napokkal később találta meg egy család, amelynek a hegyvidéki területen tanyája van. A bocsokat egy lasszó segítségével befogták, és átadták őket a vadvédelmi hatóságnak.

A bocsok mielőtt a Briggs család megmentette őket – Kép: Kadie Briggs – eu.greatfallstribune.com

Az elárvult grizzlybocsok túlélési esélye a vadonban csekély lenne. Cumisüvegből táplálják őket és minden bizonnyal állatkertbe fognak kerülni, mert miután megszokták az ember közelségét, nem lehet már őket visszaengedni természetes élőhelyükre.

Már biztonságban pihennek a befogásuk után a nemzeti parkban – Kép: Montana Fish, Wildlife and Parks/Mike Madel

A montanai hatóságok felhívták a figyelmet arra, hogy a téli álmukból mostanában felébredő és táplálék után kutató medvék keresztezhetik az emberek útját, akiknek érdemes medveriasztót maguknál tartaniuk.

MTI, eu.greatfallstribune