Harci kutyák felelőtlen gazdáinak címzett nyílt levél kering a Facebookon

0
392 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Az ügy kapcsán kikerült egy másik Facebook-poszt is, amelyet a széttépett kutya gazdájának egy ismerőse írt. Ebben megosztja véleményét a történtekről, és üzen is a harci kutyát tartó gazdáknak.

“Az áldozat egy kedves barátnőm kutyája volt. Jól nevelt, idősödő, békés kiskutya. Ez az amstaff (a cikk hatásvadász és téves megnevezése helyett szorítkozzunk a tényekre) a közelükben lakott, gyakran találkoztak, és mindig vadászott a kiskutyára.

Nem, nem csak játszani akart, nem volt aranyos, ölni akart. Most sikerült. Üzenem a gazdájának, hogy egy féreg.

Az összes többi olyan kutyatartóval együtt, aki nem akarja felfogni, hogy mije van, és nem akarja kontroll alatt tartani. (Nem pórázon: kontroll alatt. Ég, és föld!) Idióta barmok vagytok. (Jól olvasta mindenki, igen.) Nem vagyok megértő, mert sokat láttam már belőletek. Vigyorogtok, mint a vadalma, cukiskodtok a kőkemény domináns kutyátokkal, magyarázzátok a bizonyítványt, hogy sose, meg nem úgy, meg ő csak. …vagy még rosszabb : büszkék vagytok: Igen ez egy kemény kutya. Az lehet öcsém, hogy a kutya kemény, de te egy tehetetlen, puhány, gyáva kis alak vagy, aki nem hogy nem képes egy kutyát megnevelni, de még arra se vagy képes, hogy ezt belásd, és úgy élj vele, hogy ne veszélyeztess másokat.

Az a munkám, hogy olyan gazdáknak segítsek, akiknek kisebb nagyobb problémájuk van a kutyájukkal. Legnagyobb tiszteletem azoké, akik beleállnak, küzdenek, haladnak az önismeret útján, áldozatot hoznak, időt szánnak rá, és kitartanak. Szembesülnek, néha visszaesnek, de dolgoznak tovább. Ők hősök! De sokszor, nagyon sokszor küzdünk azzal, hogy csak nekünk van problémánk azzal, hogy a kutya közveszélyes, a gazda valami teljesen más mozit néz.

Ébredjetek fel!!!! Fegyveretek van, amit képtelenek vagytok irányítani!!!!

Hány kis békésen totyogó fehér kutya, hány kisgyerek, hány menekülő kutyasétáltató társ kell még, hogy rájöjjetek, mekkora pöcsök vagytok????? Szedjétek össze magatokat, mert ártalmasak vagytok! Miattatok agyalnak ki a városvezetők idiótábbnál idiótább szabályokat, hogy lassan már csak bizonyos csillagállások meglétekor, föld alatti járatokban alufóliába tekert pórázon dupla szájkosárral ellátott kutyát lehet előre bejelentett útvonalon elvinni a kijelölt, aknamezővel határolt szögesdrótos kutyafuttatóba!!! Mindenkinek. Nekem is, olyanoknak is, akik időt pénzt nem kímélve elérték, hogy irányítani tudják a kutyájukat, vagy egyszerűen volt eszük olyan kutyát választani, aki illik hozzájuk, és nem faszhosszabbítót venni! Miattatok kell jobban figyelni nekem az utcán, meg az erdőben, hogy legyen esélyem helyettek is megvédeni magam és a kutyáimat a fegyveretektől. Aki cuki, és csak” játszani akar”, meg ” majd kifizetem a ruhád, ha elszakítja”. Meg a kurva anyátok!

Kész, elgurult a tolerancia tablettám. Nem érdekel, mekkora arccal, autóval, hatalommal jártok a világban. Nézzetek a kutyátokra, meg fogja mutatni, mennyit értek igazából. Ha egy kutyát képtelenek vagytok irányítani, és ezt belátni és segítséget kérni, és tanulni, és megküzdeni, vagy (és ez a minimum) csak kimondani, hogy ehhez én kevés vagyok, majd elmenni venni egy erős pórázt /szájkosarat/kennelt, vagy keresni egy másik gazdát, aki akar ezzel küzdeni, akkor szarok vagytok. Kevesek. Gyengék. És veszélyesek.”

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu
Fotó: ask.com