Hamarosan megnyitja kapuit New York első kutyamúzeuma

0
323 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Február 8.- án nyílik New York első kutyamúzeuma, a Grand Central pályaudvartól pár lépésnyire. A múzeum azért rendhagyó, mert itt csak képzőművészeti tárgyakat állítanak ki. 

Rangos képzőművészeti gyűjteményről van szó, és kizárólag kutyákat ábrázoló festmények és szobrok, porcelánok, filmplakátok és fotók láthatók itt. De található egy könyvtár is, amelyben kötetek százai között válogathat a kutyatulajdonos, hogy mindent megtudhasson kedvenc ebéről.

Persze a Metropolitan múzeumban vagy a Guggenheimben ezután is számos műtárgy maradt még, amelyik kutyákat ábrázol, de ez lesz az első, speciális, állandó kiállításnak helyt adó múzeum, amelyik csak kutyákat ábrázoló műtárgyakkal várja a látogatókat – adja hírül a Travel and Leisure.

A múzeum külsejét és belsejét tekintve egyaránt ultramodern. A kétemeletes épületben interaktív módszerekkel és szórakoztató tevékenységekkel várják az érdeklődőket, például beléphetnek egy fülkébe, ahol fotót készül róluk, és kipróbálhatják, mely kutyafajta illene leginkább hozzájuk – ha éppen nem várná őket otthon egy hűséges szőrgombóc. Mindebben az AKC munkatársai segítenek.

Gyermekek számára is szolgál a múzeum meglepetésekkel, például a kicsik kapcsolatba léphetnek egy Arty nevű virtuális idegenvezető kutyával. A fotókat látva, úgy tűnik, a szervezők nem örülnének.

Forrás: turizmus.com

Fotó: American Kennel Club

A képen látható fehér bulldog szobrocska a világhírű Nymphenburg porcelánmanufaktúrából származik.