Ha eddig nem tetted, most biztos, hogy a szívedbe zárod Alain Delont

0
10 210 megtekintés
Fotó: Pinterest
Swing Szerelem Szulák
A manapság bő 80. évében járó francia színész már az ötödik generációját neveli azoknak a kóbor macskáknak és kutyáknak, akiket az utcán talált és magához vett. Fiatalságának ezen korszakában nagyon gyakran viselt katonai kabátot, hogy könnyebben felmelegíthesse kis védenceit. 

„Otthonomban mindig sok kutya lakik, saját magam is kinemesítettem egy fajtát. A kutyák engem mindig beteg gyerekekre emlékeztetnek, akiknek 10-14 év jutott az életből…”

Fotó: Pinterest

A színész szerelme a kutyák iránt már a gyermekkorában kezdődött. Elmesélte, hogy első kutyája egy Gála nevű dobermann volt. „Egyszer nagyon ráüvöltöttem, sőt, még rá is csaptam a fenekére. A kutya csak leült és nézett rám. Láttam, hogy sír. Akkor értettem meg mindent a kutyákkal kapcsolatban, és azóta minden kutyám csak mosolyog.”

Fotó: Pinterest

Alain Delon már régóta Svájcban él, és ott foglalkozik a kutyáival. Egyszer megtudta, hogy egy szadista hajlamú egyén a Pireneusokban leöntött egy kutyát benzinnel, és meggyújtotta. Delon saját állatorvosát küldte az eset helyszínére, és az esetet bírósági útra terelte. Ez volt az első alkalom, hogy a bíróság úgy ítélt el valakit, hogy egy kutya (név szerint Mambo) is volt a tárgyalóteremben. Delon még arról is gondoskodott, hogy a kutyának külön ügyvédje legyen.  A szadistát hosszú időre rács mögé zárták.

Fotó: Pinterest

„Mindig megérint az, amikor az utcán látok egy hajléktalant a kutyájával. A kutyát nem érdekli, hogy a gazdája szakadt, koszos. Ez a kutya apjaként szereti az embert, éppen úgy, mint François Mitterrand-ot labrador retrieverje, a kutyát nem érdekli, hogy a gazdája maga az ország elnöke.”

Fotó: Pinterest

A színész tagja a Nemzetközi Állatvédő Szervezetnek is. Nevén jelenleg nyolc kutya van. Korábbi kutyái, mind a 45-en pedig egy helyen nyugszanak ugyanabban a temetőben. Ebbe a kutyatemetőbe Delon építtetett egy külön kápolnát is. Miután a hosszas bürokratikus huzavona után sikerült engedélyt kapnia rá, halála után Delon is itt kerül majd végső nyugalomra. Ő maga azt állítja, ez lesz számára a legnagyobb luxus.

Fotó: tumblr

De a francia színészlegenda nem csak a halott állatokkal törődik sokat, hanem azokkal az élőkkel is, akik szenvednek, akiket valaki kínoz, ezek az esetek mindig nagyon felkavarják a színészt. Szintén színész kollégájával, Brigitte Bardot-val mindig készen állnak, hogy meg is védjék ezeket a veszélynek kitett állatokat.

Fotó: Pinterest

Állítólag egyszer Delon csak azért rendelt egy helikoptert, hogy megmentsen egy macskát, akinek valaki kicsavarta a lábát. Most egy háromlábú macska él Delon birtokán, hasonlóan egy háromlábú nyúlhoz.

Fotó: new.glasove.com

“Úgy gondolják, hogy az én kutyáim tudják, hogy a gazdájuk Alain Delon? Nekik teljesen mindegy! Az én kutyáim engem szeretnek, nem tudják, ki vagyok és mi a foglalkozásom. Ez a valódi szeretet, a feltétel nélküli, igazi és tökéletes szeretet!”

Forrás: bidista.com