Ha bármikor szomorú lennél, akkor ezek a borjú babák azonnal feldobnak

0
25 768 megtekintés
Kép: BoredPanda
Swing Szerelem Szulák
Amikor imádnivaló kis szőrgombócokra gondolunk, akkor általában megjelenik előttünk egy cica, egy vidra vagy akár egy panda képe, de azt nem állíthatnánk, hogy egy szarvasmarha borjú oly gyakran eszünkbe jutna ilyenkor, pedig bizony juthatna.  

A skót felföldi szarvasmarha borja ugyanis, egy bolyhos szőrfelhő, amire ha ránézel, azonnal dögönyözhetnéked támad.

Ez a nagy testű, robusztus felépítésű, hosszú szőrű állat, a szarvasmarha egyik ősi típusú fajtája. Jellegzetes vöröses hosszú szőréről és frufrujáról bármikor meg lehet ismerni, ami lássuk be, rendkívül mókás külsőt kölcsönöz neki. A fajta eredeti színe a fekete volt, de mára a vörös a legelterjedtebb árnyalat, egyébként a sárga, fehér és szürkésbarna szín is elfogadott náluk.

Egész testfelépítése a ridegtartáshoz és a hosszú, olykor igen kemény felföldi telek átvészeléséhez idomult, akár emberi segítség nélkül is képes átvészelni a hideg évszakot. Nagyon népszerű fajta, számos országban tartják, sokszor megtalálható vadasparkokban és állatkertekben is. 

Hatalmas szarvaival és méltóságteljes tartásával, a skót felfödi szarvasmarhában van valami őskori jelleg, még a frufru ellenére is. Ugyanakkor a borjak, amíg nem nő ki a jellegzetes hosszú fedőszőrük tényleg olyanok mint a hatalmas óriás plüssök, amikhez azonnal oda akarsz bújni és akkor is mosolyogsz, ha csak rájuk nézel.

Forrás: BoredPandawikipedia