Gyógyulófélben vannak a krefeldi állatkert tűzvészét túlélő csimpánzok

0
214 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Gyógyulófélben van az a két csimpánz, akik túlélték a szilveszter éjszaka keletkezett tűzvészt a krefeldi állatkertben. A tűzben harminc állat pusztult el.

Harminc állat pusztult el, miután január elsején nem sokkal éjfél után tüzet fogott a majomház. A vizsgálatok szerint valószínűsíthető, hogy a lángok akkor lobbantak fel, amikor egy – a belsejében gyertyával lebegő – kínai lámpás a majomházon landolt.

A Limbo és Bally nevet viselő csimpánzok kisebb sérülésekkel úszták meg a balesetet, külső sérüléseik begyógyultak. Limbo, a hím egyre dominánsabb viselkedést mutat, ami arra utal, hogy az állat pszichológiai szempontból is egyre stabilabb. Borzolja a szőrét, dörömböl a fémajtón és rázza a fákat – fejtette ki Petra Schwinn szóvivő. “Ilyet nem csinált eddig” – tette hozzá. Bally számára normális Limbo domináns viselkedése.

Az állatkert szerint a csimpánzok új kifutót kaptak a gorillák területén belül. Ez egy zárt terület, nincsenek kapcsolatban a gorillacsaláddal. Hosszútávon azonban Limbo és Bally nem marad Krefeldben, át fogják őket szállítani egy másik állatkertbe, ahol más csimpánzokkal élhetnek együtt.

Forrás: Origo