Gyógyíthatatlan betegségben szenvedő lányok életét teszi boldogabbá a szörföző kutyus

0
2 783 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
A 17 éves Savannah, és a 19 éves Bellamy ugyanabban a betegségben, Friedreich-ataxiában szenved, ez a leggyakoribb genetikai eredetű öröklődő ataxia. A gyógyíthatatlan betegségben szenvedő fiatal lányok olyan élményt kaptak az élettől, amit sosem fognak elfelejteni.

Már korábban is beszámoltunk arról a kutyusról, akit kölyökkora óta arra képeztek, hogy rászoruló embereken, beteg gyerekeken, és mentális betegségekben szenvedőkön segítsen. Ricochet különleges köteléket képes kialakítani bárkivel, így egy pillanat alatt megnyílnak előtte, ez pedig a terápia első, talán legfontosabb lépése.

A lányok szülei sajnos nem engedhették meg maguknak, hogy kifizessék az utat, de a kutyus gazdája, a program kitalálója gyűjtést szervezett, a pénz pedig kevesebb mint 24 óra alatt össze is gyűlt.

024

Az évek során a lányok rengeteg műtéten mentek át, de betegségük terjedése megállíthatatlan, egyre kevesebb testrészüket tudják mozgatni. Szomorú sorsuk önmagában hatalmas nehézség, de nem sokkal ezelőtt még édesanyjukat is elveszítették.

015 016

A sok szörnyűség ellenére a két testvér minden nap az élet napos oldalát keresik, megtalálják a rosszban a jót, és próbálnak a legjobb kedvvel nézni a holnap irányába.

017 020

Ez volt az első alkalom, hogy a lányok szörföztek, ezért természetesen a biztonság volt a legfontosabb. A kutyus egyensúlyozott a deszkán, amíg a lányok élvezték a napsütést és a vizet.

018 021

A kutyus esélyt adott a lányoknak, hogy egy kis időre megfeledkezzenek a betegségükről, és igazán, szívből élvezhessék az életet.

022 023

Forrás: boredpanda.com