Gondozói mentették ki a vízből a fuldokló zebrabébit

0
710 megtekintés
Itt már biztonságban. megmentett zebracsikó - Kép: ladbible.com
Swing Szerelem Szulák
Alig néhány másodperccel azután, hogy világra jött, máris életveszélybe került a spanyol Valencia Bioparc újszülött zebrája. Csak a gondozók gyors reflexeinek köszönheti az életét, akik nemcsak, hogy észrevették, hogy a kicsi bajban van, de a saját testi épségüket kockára téve a segítségére is siettek – írja az nlcafe.hu a ladbible.com nyomán.

Szegény apróság minden bizonnyal a vízbe fulladt volna, ha a gondozók nem sietnek a segítségére. A csikó azért került életveszélybe, mert anyja a zebrakifutó vizes részén hozta világra, így a kicsi első bátortalan lépései közben belepottyant az itatásra kialakított mesterséges tóba.

A gondozók épp megpróbálják elkapni a fuldokló csikót – Kép: ladbible.com

“Néhány pillanatig úgy tűnt, a csikó magától is ki tud majd evickélni a tóból, ám ekkor elmerült, és fuldokolni kezdett” – idézi a LadBible című online portál azt a gondozót, aki a csikó segítségére sietett. A férfi hozzátette, nem volt könnyű dolguk, mikor a kifutóba merészkedtek: egyiküknek távol kellett tartania a láthatóan feldúlt anyát, míg a másik a partra segíti a fuldokló csikót.

A gondozók a lapnak elmondták, az esetet követően a La Nina névre hallgató nőstény és csikója is jól vannak. Az éjszakát már teljes nyugalomban tölthették.

A kicsi, már biztonságban az anyukájával – Kép: ladbible.com