Gombóc Artúr megjelent a Balatonnál és a sétányon vár, hogy vigyél neki csokit

0
1 097 megtekintés
Gombóc Artúr a Balatonnál - Fotó: Kolodko Art - Facebook
Swing Szerelem Szulák
Az immáron mindig a Balaton partján ücsörgő gyerekkori pajtásunk szoborba öntését Kolodko Mihály követte el, az ungvári művész nagy szeretettel állít emléket kedvenc meséinknek, apró kis miniszobrok formájában. Gombóc Artúr stílusosan egy Balaton szelettel lett megörökítve, csodás panorámával a háttérben – szúrta ki a hvg.hu.

Gombóc Artúrt, a nagy kövér madarat, talán senkinek nem kell bemutatni. A Pom Pom meséiből ismert és szeretett kék madarat Csukás István író álmodta meg és Sajdik Ferenc grafikusművész alkotta meg. A sorozatban főszereplő, a legtöbb epizódban megjelent, számos alkalommal Pom Pom elbeszéléseiben. Szinkronhangja volt Körmendi János, majd Csákányi László.

Gombóc Artúr miniatűr mása, Tihanyban kapott helyet, a bencés apátsági templom felé tartó Pisky sétányon található, háttérben a Balaton panorámájával.

Posted by Kolodko Art on Saturday, May 30, 2020

Mint köztudott Gombóc Artúr finoman szólva is szereti a csokoládét. Ennek az az oka, hogy kövérsége okán röpképtelenné vált, ezért úgy döntött, különleges fogyókúrába vág, mely szerint kizárólag csokoládét ehet. Meglepő módon ez nem vezet eredményre. Cserébe viszont mindenki tudja, hogy Gombóc Artúr kedvence, a kerek csokoládé, a szögletes csokoládé, a hosszú csokoládé, a rövid csokoládé, a gömbölyű csokoládé….