Furfangos trükkökkel mérik le egy londoni állatkert 20 ezer lakóját

0
2 126 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Megkezdte az oroszlánok, pingvinek és további mintegy 20 ezer lakója éves lemérését, súlyának és méreteinek rögzítését a londoni állatkert.

A mintegy 700 faj egyedeinek adatait egy globális információs rendszerbe küldik el a rögzítés után – közölte a Londoni Zoológiai Társaság (ZSL).

Figyelembe véve a különböző személyiségtípusokat és temperamentumokat, a gondozók különböző praktikákhoz folyamodnak, hogy az állatokat meg tudják mérni – áll az intézmény közleményében.

Az éhes pingvineknek például egy mérlegen kellett áthaladniuk, hogy reggelihez jussanak, az oroszlánok reggeli táplálékát a magasból lógatták le, így bírták őket arra, hogy egy mérőléc előtt kinyújtózzanak.

Tudnunk kell minden állatunk adatait, a kicsikét és a nagyokét is, hogy megállapíthassuk, az általunk nevelt egyed egészséges, jól táplálkozik és megfelelő mértékben növekszik – mondta Mark Habben, az állatkert vezetője. Hozzátette: a súly az egészség egyik legfontosabb mértéke, gyakran egy vemhességet is csak a növekvő “derékbőségből” tudnak megállapítani.

Forrás:24.hu

Annual weigh-in for the animals at London Zoo

This is adorable!

Közzétette: The Telegraph – 2017. augusztus 24.