Fura aszisztens a fogászaton

0
6 168 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Szinte mindenki egyet ért azzal, hogy fogászatra járni az egyik legfélelmetesebb dolog a világon. Főleg akkor ha az ember még gyerek. Egy bostoni fogászati klinika úgy döntött, hogy változtat ezen és egy imádni való asszisztenst fogadott fel, hogy csökkentse a félelmeket. 

A félelmek elűzése érdekében Jojo-t, a speciális kiképzésen átesett Golden Retrivert alkalmazta a klinika. Amikor a pici félelmekkel teli gyerekek megérkeznek a klinikára, a szőrös segítség leül melléjük, vagy felajánlja nekik a mancsát. A gyerekek imádják és rögtön elszáll a félelmük.

Az intézmény vezetője, Veronica Renterina szerint, Jojo nagyon pozitív hatással van a klinikára. A kis páciensek, már várják a következő időpontot és elmúltak a félelmeik. A kutyus segítsége a klinika költségeit is csökkentette, hisz nincs szükség mesterséges nyugtatok adására, mert a kutyus a természetes nyugtatószer. Sőt! Egyre több kis páciens választja Jojo miatt a bostoni klinikát.

Jojó alkalmazása óta a munka is könnyebben megy a klinikán. A legtöbb gyerek, sokat izeg mozog a fogászati eljárás során, amit úgy küszöböltek ki, hogy a kutyus ilyenkor rájuk fekszik, vagy melléjük ül. A népszerű négylábú imádja a munkáját és munkaidőn kívül is szívesen tartózkodik a klinikán.