Frizbijét kereste a tóban egy féri, amikor rátámadt egy aligátor és megölte

0
706 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Aligátor ölhetett meg egy floridai tóban egy férfit, aki a veszélyre figyelmeztető táblák ellenére ment be a vízbe, hogy frizbiket keressen – közölte a floridai rendőrség.

A 47 éves férfi egy frizbipályán levő tóban próbált vízbe esett frizbiket felkutatni, hogy azokat később eladja. A tó partján végig aligátorveszélyre figyelmeztető, az úszást tiltó táblák vannak kihelyezve.

A floridai természetvédelmi hatóságok keddi közlése szerint szakértők már dolgoznak azon, hogy eltávolítsák az aligátort a tóból, és hivatalosan is megállapítsák, hogy volt-e az állatnak köze a halálesethez.

A frizbipályára rendszeresen járó játékosok a Tampa Bay Times helyi amerikai lapnak elmondták, nem ritka, hogy valaki a pályán elvesztett frizbik után kutat, hogy azokat aztán pár dollárért eladja. Van, aki a tóba is alámerül, hogy frizbiket keressen, olykor akár negyven darabot is találhatnak, aztán a minőségtől függően darabját 5-10 dollárért el tudják adni.

Florida vizeiben szinte mindenhol előfordulnak aligátorok. A természetvédelmi hatóságok szerint az államban 2019 óta nem volt halálos aligátortámadás, bár a nagy testű hüllők időről időre megharapnak embereket.

A hatóságok rendszeresen óva intenek mindenkit attól, hogy megközelítsék vagy etessék az aligátorokat, mert a hüllők akkor az élelemmel hozzák összefüggésbe az embereket. Ez komoly gondokat okozhat a sűrűn lakott területeken, ahol sok a kisgyerek, és az emberek kutyákat sétáltatnak.

Forrás: berek.hu

Kiemelt kép: pixabay