Filmbe illő akcióval fogták meg a kutyatolvajokat Hódmezővásárhelyen

0
260 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Rita, és párja Miklós a delmagyar.hu-nak számolt be a történtekről. Másfél éves amerikai staffordshire terrierjüket egész egyszerűen elrabolták, a folyamatban lévő nyomozás miatt kérték, hogy teljes nevük ne jelenjen meg.

“Kezdetektől fogva a gyerekekkel nőtt fel, nagyon barátságos. Úgy tűnik, túlságosan is, ezért rabolhatták el Lolát,” mesélte Rita.

A család 60 ezer forintért vásárolta az ebet, hat hetes korában érkezett hozzájuk. A rendkívül barátságos kutyus gyerekek mellett nőtt fel.

“Az óvodába mentem múlt pénteken, amíg kihoztam a lányomat, addig Lolát a kerítéshez kötöttem. 10 perc sem kellett, már nyoma sem volt a kutyánknak” – emlékezett vissza Miklós. Az eltűnés első napján este tízig kutatták az ebet, amit másnap a családtagok segítségével folytattak. – “Két nap alatt 300 kilométert autóztunk Vásárhelyen, de nem akadtunk a nyomára.”

Rita a Facebookra is feltette a kutya képét, értesítették az állatvédőket, sőt, még a taxisoktól is segítséget kért. Jutalmat ajánlottak fel, hátha így gyorsabban előkerül Lola. Szombaton feljelentést tettek a rendőrségen ismeretlen tettes ellen, mivel úgy gondolták, a kutya nem elszökött, hanem valaki ellopta. Mivel a tetthelyen több térfigyelő kamera is volt, nem volt nehéz bizonyítani ezt.

“Azt láttuk, hogy három tizenéves elköti Lolát, majd elsétálnak. Annyira figyelmetlenek voltak, hogy pont az egyik kamera előtt kezdték az ebet vizsgálni, aki annyira jól nevelt, hogy farokcsóválva követte elrablóit” – mondta Rita. Mikor a felvételeket nézték, egy rejtett számról hívta egy férfi. – “Azt mondta, 30 ezerért visszavásárolhatjuk a Lolát. Azt is állította, hogy orosházi, és egy barátjánál vagy az eb. Egyből szóltunk a rendőröknek.”

Ezek után azonnal a rendőrségre siettek, hogy mindent elmeséljenek. Az egyenruhások készségesen segítettek nekik, úgy bonyolították le az akciót, mintha egy gyermek tűnt volna el.

“A rendőrök három civil autóval jöttek. Az állítólagos megtalálók több mint másfél órát várattak, még a benzinjüket is kifizettették. Amikor megkaptam a csomagtartóból kivett kutyát, a rendőrök mindenkit kérdőre vontak. A sofőr ekkor gázt adott, a motorháztetőre lökte sógoromat, egy másik férfi szaladni próbált, őt elfogták. A harmadik segítő – aki a kutyáért a pénzt elvette – moccanni sem tudott” – mondta el a delmagyar.hu-nak Rita.

A család szerint a környékről már sok fajtatiszta kutya tűnt el, legtöbbjük azonban nem is került elő. Megfogadták, hogy a kutyust ezentúl egy percre sem tévesztik szem elől, a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság az ügyben lopás vétségének gyanúja miatt indított nyomozást.

Forrás: delmagyar.hu