Festő lett a versenylóból.

0
2 116 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Metró, teljes nevén Metró Meteor, nagyon sikeres versenyló volt és Ő maga sem gondolta, hogy egyszer, lovakhoz nem illő foglalkozása lesz.

 

A paripa versenyzői pályafutása kényszerből ért véget még 2009-ben. A nagy terhelés aminek lábai ki voltak téve teljesen tönkretette a térd ízületeit és nem versenyezhetett tovább. Gazdája ettől fogva nem tartott rá igényt és túl adott rajta. Egy művész házaspár fogadta örökbe a sérült lovat. Hobbi állatnak szerették volna, ám hamar kiderült, hogy Metró lábai nagyon betegek, ezért lovaglásra alkalmatlan. A hónapokig tartó költséges kezelés sem javított Metró lábain. A házaspár azonban nagyon megszerette az állatot, nem akartak túl adni rajta. Elhatározták, hogy megszépítik a ló nyugdíjas éveit.

Észrevették azonban, hogy a paripa nagyon sokat bólogat a fejével. Ron ekkor ecsetet adott Metró szájába és kezdetét is vette a volt versenyló új karrierje. Hamar belejött a festésbe és szemmel láthatóan élvezi is. Több száz képe talált eddig gazdára és ha valaki szeretne magának festetni Metróval egy képet, annak bizony hónapokig kell várnia olyan hosszú a várólista.

A család az eladott képek összegéből bőven ki tudja fizetni a ló költséges kezelését, aminek köszönhetően Metró akár évekkel is tovább élhet. A befolyt pénz másik feléből pedig egy nyugdíjazott versenylovakat segítő szervezetet támogatnak.