Felszámolták a mezőfalvi horrorházat

0
475 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

A helyiek körében nem ismeretlen az idős néni, aki a környék kóbor kutyáit fogadta örökbe saját házában. Mikor ennek híre ment, többen leadták nála megunt állataikat, a néni pedig mindenkit befogadott. Először még kordában tudta tartani az állatokat, hiszen volt rá példa, hogy több tucat kutya került elszállításra illetve civil állatvédők hatékony közreműködésével. A lehetőségükhöz mérten oltatták, chippeztették is ivartalaníttatták az ott lévő állatokat ám ez a segítők központi személyének sajnálatosan bekövetkezett tragikus halálával megszakadt.

016 015 08 06

Több civil állatvédő is próbálta jobb belátásra bírni a nénit, hogy ez az állapot így nem tartható fent, de hiába, a néninek rögeszméjévé vált a kutyák gyűjtögetése, és semmilyen segítséget nem fogadott el. A helyzet odáig fajult, hogy az ingatlan mind állat, mind pedig ember számára élhetetlenné vált. Az állatvédők elmondása szerint a területen állati tetemek, táplálék gyanánt odahordott marhák, sertések, rothadó bűzölgő maradványai találhatóak. Az udvaron és a házban takarókkal, szőnyegekkel letakart, elhullott állatok hevertek, átható dögszag terjengett az egész környéken.

04 011 012 017

A nénit jelenleg kórházban ápolják, így családja közbenjárásával  és hozzájárulásával, civil állatvédők segítségével, valamint a helyi önkormányzat támogatásával megkezdődött a kiürítés szervezése. A területen található közel 30 kutyát és egy szamarat mindösszesen 5 óra leforgása alatt elszállították a néni családtagjának jelenlétében és felügyelete mellett. A kutyák annyira vadak voltak, hogy négyet sehogy sem tudtak befogni. A Budapesti Állatmentő Liga segítségével, altató fecskendővel, fúvócső használatával másnap még egy kutyát sikerült befogni, de a többi állat közelébe több órás próbálkozás után sem sikerült kerülni.

015 014 013 09

A jelenlegi állapot szerint nem csak állategészségügyi, hanem akár közegészségügyi szempontból is veszélyes lehet, ezért a néni családját felszólították, hogy a lehető leghamarabb gondoskodjanak az elhullott állatok tetemek eltüntetéséről.

Forrás: Fema Állatmentők Facebook