Félméteres aligátorteknőst találtak Piliscsabán

0
3 255 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

A méretesre nőtt teknőst május 6.-án szombaton találták egy lakóparkban, ahol szabadon kóborolt. Hogy hogyan kerülhetett oda, azt senki nem tudja. Nincs kizárva, hogy egy megunt házi kedvenc lehet

A lakók miután észrevették a teknőst, értesítették a rendőrséget. A helyszínre érkező rendőrök azonnal hívták Both Zoltán vadállatbefogót, aki Szilágy Istvánnal, a Fehérkereszt Állatvédő liga elnökével érkezett a helyszínre. Az egyik megtaláló ujját még befogás előtt megharapta az állat. Szakemberek tanácsára Ő kórházba ment ahol szakszerűen ellátták a sérülését, nehogy elfertőződjön.

A megmentett állat a veresegyházi medveotthonban fog élni, ahol az aligátorteknős-kolónia kilencedik tagja lesz. Méreteit tekintve 50 cm-es hosszával kiemelkedően nagynak számít fajtársai között. Életkorát 20-22 évre becsülték.


Tudtad? Az Amerikában őshonos aligátorteknős különösen veszélyes invazív faj. Nagyon agresszív, harapása roppant erős, de fertőzést is okozhat mint dögöt is elfogyasztó állat. Az aligátorteknős tartása büntetendő, és több millió forintos szabálysértési büntetést is vonhat maga után.