Felfüggeszti a Pécsi Állatkert tagságát a Magyar Állatkertek Szövetsége

0
332 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

“A Magyar Állatkertek Szövetségének vezetősége a napokban többször is egyeztetett a szövetség tagságába tartozó Pécsi Állatkertben október 31-én, szombaton történt állatkiszabadulással kapcsolatban, amely során egy veszélyes állatnak minősülő farkas kijutott az intézmény területéről. A szövetség sajnálja, hogy a Pécsi Állatkert gondozásában lévő farkast – amely Magyarországon fokozottan védett állatfajnak számít – el kellett pusztítani. Ugyanakkor bízik abban, hogy a folyamatban lévő hatósági vizsgálatok minden tekintetben megnyugtatóan tisztázzák az eset körülményeit.

A szövetség elnöksége a tagságába tartozó állatkertek vezetőivel egyeztetve azt az egyhangú döntést hozta, hogy a hatósági vizsgálatok lezárásáig felfüggeszti a Pécsi Állatkert tagságát, esetleges további intézkedéseket pedig a vizsgálatok eredményei alapján, annak ismeretében foganatosít.

A Magyar Állatkertek Szövetsége elvárja, hogy a tagságába tartozó intézmények működése mindenben a vonatkozó jogszabályok és szakmai irányelvek szerint történjen, méghozzá olyan módon, amellyel mindenkinek példát mutatnak állatszeretetből is. Ugyanakkor elvárja azt is, hogy a veszélyes állatok tartásáról biztonságosan, ember életét és testi épségét nem veszélyeztető módon gondoskodjanak.”

Forrás: index.hu
MTI Fotó: Mohai Balázs