Felébredt és már akcióba is lendült az olaszok leghíresebb medvéje

0
599 megtekintés
Képünk illusztráció - Fotó: GETTY IMAGES
Swing Szerelem Szulák
Úgy tűnik felébredt álmából M49, alias Pillangó és rögvest hírt is adott magáról egy friss akcióval. M49, a 3 éves barna medve, tavaly nyár óta van szökésben, mivel képtelenek elkapni és még a fogságból is meglógott, komoly hírnévre és rajongó táborra tett szert azóta. 

Tavaly július óta nem sikerül elkapni az észak-olaszországi Trentino megyében garázdálkodó, 149 kilós, M49 kódnevű medvét, aki azzal szerzett magának országos hírnevet, hogy bravúros körülmények között sikerült meglógnia a fogságból – írja a 444.hu.

Úgy tűnik, a viszonylag alacsony hőmérséklet ellenére már fel is ébredt téli álmából, ez úgy derült ki, hogy otthagyta a lábnyomait legutóbbi bűncselekménye helyszínén, egy trentinói méhészetben.

– írja a sztorit az elejétől szorosan követő La Stampa. M49 egy 3 és fél éves barnamedve. A hatóságok tavaly azért rendelték el az állat elfogását, mert úgy ítélték meg, veszélyt jelent az emberekre és a háztáji állatokra. M49 azonban pár órával fogságba esése után meg is szökött, három elektromos kerítésen és egy négyméteres akadályon sikerült átjutnia. Ezután Trentino kormányzója, Maurizio Fugatti engedélyt adott az állat kilövésére.

A hírekben egyre többet szereplő állatot az olaszok azonban nagyon megkedvelték, olyannyira, hogy a környezetvédelmi miniszter, Sergio Costa is az oldalára állt. El is nevezte Pillangónak, utalva a medve sikeres és bravúros szökésére.

M49 legutóbb október közepén okozott kárt egy gazdálkodónak, amikor végzett egy bikájával. Ezután téli álomra szenderült. Most azonban visszatért, és úgy tűnik, továbbra is a környék gazdáinak okoz majd fejfájást.

A környékre egyébként kevesebb mint húsz évvel ezelőtt kezdték visszatelepíteni a barnamedvéket, miután már csak négy példány maradt belőlük. Az állatokat Szlovéniából hozták át. Jelenleg úgy 50 barnamedve él arrafelé.