Fekete medvék érkeztek a veszprémi állatkertbe

0
433 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Török László elmondta, hogy az állatok a Veresegyházi Medveparkból érkeztek, jelenleg az új helyükkel és a gondozójukkal ismerkednek. Az igazgató beszélt arról is, hogy a fekete medve – melynek példányai most láthatók először Veszprémben – Észak-Amerika erdeiből származik. Hozzátette: a baribál kedvenc táplálékai közé tartoznak a gyümölcsök, magvak, levelek, de előszeretettel fogyaszt bogarakat, apró emlősállatokat is.Gyakorlott mászó, így rendszeresen megdézsmálja a madárfészkek tojásait és a méhodúban talált mézet – fűzte hozzá.

0120

A fekete medve a barna medvénél kisebb termetű, füle hosszabb, szőrzete kevésbé dús, homloka homorúbb, feje pedig keskenyebb, mint jól ismert rokonáé – foglalta össze Török László. Az igazgató felidézte, hogy az elmúlt öt évtized során barna medvével és örvös medvével is találkozhattak a veszprémi állatkert látogatói.

0121

A legutóbbi kedvenc Bori, a kamcsatkai barna medve volt, aki 2009-ben érkezett a Veresegyházi Medveparkból és a közelmúltban költözött oda vissza, hogy átadja helyét a két fekete medvének – jegyezte meg. A háromesztendős fekete medvék testhossza mintegy két méter, súlyuk 350 kilogramm. A fényes, fekete bundájú medvék akár 25-30 évig is élnek – fűzte hozzá.

Forrás: MTI
Fotók: Veszprémi Állatkert Facebook