Fagyállóba mártott babapiskótával mérgezik a kutyákat Kaposváron

0
380 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

“Az egyik érintett gazdi értesített bennünket, a kutyája életéért jelenleg is küzdenek, de sajnos nagyobb az esély arra, hogy nem marad meg. Egy szombathelyi dialízis specialistához vitték, mert a veséjét tette tönkre a méreg. A kezelés költséges, anyagilag is megterheli a családot, de nem ez a főszempont: lelkileg viselték meg a történtek őket,” mondta Boncz Edit a kaposvári Kutyatár Egyesület vezetője a sonline.hu-nak.

Az ismeretlen elkövető rendkívül aljas módon próbál végezni a kutyákkal. Kertekbe, udvarokba dobálja be a mérgezett falatokat, amire a kutyák természetesen azonnal ugranak. Nagyon nehéz megtanítani az állatokat arra, hogy ne fogadjanak el idegenektől élelmet, így szinte lehetetlen kivédeni a támadást. Az egyik elpusztult kutya gazdája feljelentést tett a rendőrségen, de kétséges, hogy van-e esély a tettes elkapására, hiszen nagyon nehéz lenne tetten érni, a mérgezés jelei pedig csak később mutatkoznak.

A Kutyatár Egyesület célja nem csak az állatok megmentése, hanem az is, hogy a lehető legtöbben értesüljenek a veszélyről. További részleteket ide kattintva olvashatsz.

Ha számodra is fontos az állatok védelme, akkor dobj egy lájkot, és oszd meg a barátaiddal is!

Forrás: sonline.hu