Ezeket vedd figyelembe, ha vicces nevet szeretnél a kutyádnak

0
7 154 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Persze vannak íratlan szabályok a névadást illetően, de ha vicces nevet keresünk az ebnek, akkor mindenképpen mélyre kell ásnunk és használnunk kell kreativitásunkat. Arra azért figyeljünk, hogy két szótagnál hosszabb nevet ne válasszunk, a rövidebb, hangzatos neveket a kutya ugyanis hamar megjegyzi és felismeri.

Mi számít egyáltalán vicces névnek? Ha humorosabb nevekre gondolunk, akkor semmiképpen sem a hagyományos Rexi, Bubu és Mancs nevek ugranak be, hanem jópofa, találó és egyedi szavakra asszociálunk. Ez lehet akár egy olyan szó, amit a mindennapokban csak ritkán használunk, vagy olyan név, ami a való életben fel sem merülne, ha keresztelésről van szó. Legyen az egy bútordarab, egy étel neve, akár egy híres és vicces karakter valamilyen filmből vagy meséből, egy olyan kifejezés, ami manapság már nem használatos, így ha valaki meghallja, azonnal mosoly ül az arcára.

Külső és belső tulajdonságok alapján is elnevezhetjük kutyusunkat, így biztosan találó nevet kap majd, hiszen ki ne ismerné jobban a jellemét, mint saját gazdája? Édesszájú az eb? Nevezd Kuglófnak! Sokat ugrál? Legyen a neve Trambulin! Jellemző a kutyusra, hogy mindig viccesen botladozik? Hívd Küszöbnek! Az is humoros végeredményt nyújthat, ha a tulajdonságaival éppen ellenkező jelentésű nevet kap. Az asszociáció remek társad lesz, ha ez alapján keresztelnéd el az ebet, csak gondolj egy vicces történetre vele kapcsolatban, és előbb-utóbb meglesz a tökéletes név is!