Ezek a kiskutyák a Budapesti Rendőr-főkapitányság új üdvöskéi

0
425 megtekintés
kutya, kutyák
Swing Szerelem Szulák

A kiskutyák elnevezésére a BRFK pályázatot hirdetett, most árulták el a nagyközönségnek, hogy milyen nevet kaptak a kis rosszcsontok.

– A kiskutyák már most igazi egyéniségek – meséli Kreitz Zsuzsanna alezredes, a BRFK bűnügyi technikai osztályának vezetője. – TJ a falkavezér, majd’ kétszer akkora, mint a szukák. Mindent kikövetel magának, különben kő kövön nem marad. Tiara ugyanez szukában. Iszonyatosan erős fogása van, ha valamit megragad, nem engedi, akár fel is lehet emelni vele. Toxinnak és Teának rendkívül jó orra van. Hajtják a zsákmányt, hosszasan szimatolnak a legelképesztőbb pozíciókban és helyeken. Nem kell őket noszogatni, maguktól beugranak akár a kocsiba is. Troynak szintén jó szimata van, emellett nagyon kíváncsi. Már állnak a fülei, ami magabiztossá teszi. Ha a többiek civakodnak, rendet tesz köztük. Tessa nagyon ragaszkodó, szinte csüng az emberen, és lesi minden gondolatát. Tywin a második a falkában, emiatt állandóan rivalizál TJ-vel. Tico nagyon jó orrú, kitartóan keres. Addig szimatol, amíg meg nem találja az elgurult tápdarabkát. A kölykökkel folyamatosan foglalkozunk a BRFK kutyavezetőivel. Minden folyamaton átesnek, hogy kiegyensúlyozott rendőrkutyák legyenek. Ez a speciális képzés öt hónapos korukig tart, utána leendő gazdáik képzik őket tovább

6-dkeszi-kolyokkutyak xxx_0

A névadók május 22-én személyesen is megismerkedhettek a kiskutyákkal, akik be is mutatták, hogy mi mindent tudnak már. Hogy mi lesz belőlük, ha felnőnek, anyjuk, a kábítószer-kereső Roni, és az apjuk, a kábítószer-kereső és nyomkövető Ron demonstrálta.

Fotók: police.hu