Ez a nő minden pénzét arra fordítja, hogy megmentse az ebeket a Yulin kutyahús-fesztiválról

0
10 869 megtekintés
kutya, kutyák
Swing Szerelem Szulák
Kína déli részén fekszik Yulin, a város, ahol minden évben a nyári napfordulókor rendezik meg a Licsi és Kutyahús Fesztivált. Az eseményen közel tízezer kutyát ölnek meg és szolgálnak fel. Bár egyre nagyobb az ellenkezés Kínában is a kutyahús-fogyasztás ellen, de a négy-ötszáz éves tradíció még a mai napig engedélyezett.

Egy kínai állatbarát, a 65 éves nyugdíjas tanárnő, Yang Xiaoyun több mint ezer dollárt fizetett azért a száz kutyáért, akiket megmentett a dél-kínai Yulin kutyahús-fesztiválról.

rescued-dogs-yulin-dog-meat-festival-china-17 rescued-dogs-yulin-dog-meat-festival-china-21

Több állatvédő is elmegy ilyenkor a fesztiválra, hogy ott még élve megvásárolják, és megmentsék a kutyákat. Yang Xiaoyun idén 7000 jüanért vett 100 élő kutyát, tavaly 360 kutya életét mentette meg.

rescued-dogs-yulin-dog-meat-festival-china-5

A fesztiválon minden évben több mint 10 000 kutyát mészárolnak le, nagy részüket embertelen módszerrel. A nő egy menhelyet vezet, ahol több mint 1000 kutyának nyújt menedéket.

rescued-dogs-yulin-dog-meat-festival-china-11 rescued-dogs-yulin-dog-meat-festival-china-9 rescued-dogs-yulin-dog-meat-festival-china-2

A legtöbb eb orvosi ellátásra szorul, minden feladatot a nő egymaga lát el. Napjában kétszer kukoricakenyeret süt az éhes állatoknak, ugyanis csak erre telik a kevés pénzéből, hiszen minden vagyonát a négylábúak megmentésére szenteli.

Fotók: boredpanda.com