Embereket megillető jogokat kaptak a kutyák és a macskák egy spanyol kisvárosban

0
318 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

A polgármester, Pedro Pérez Espinosa szerint azért volt szükség a döntésre, mert az állatok ezer éve velünk élnek, és neki éppúgy kell képviselnie őket, akár az embereket. A város ezentúl vállalja a háziállatok ellátását abban az esetben, ha elhanyagolják, vagy bántalmazzák őket. Az önkormányzat védelme alá helyezi a kutyákat és a macskákat, valamint gondoskodnak megfelelő elhelyezésükről.

Az állatvédők kitörő örömmel fogadták a döntést, hiszen az állatok bántalmazása esetében így olyan jogilag biztos hátteret kapnak, amivel védekezhetnek az ilyen esetekkel szemben. Fontos lépésnek tartják ezt a módosítást, és remélik, hogy hamarosan egyre több város követi Trigueros del Valle példáját. Ha minden igaz, már több helyen foglalkoznak ezzel a javaslattal.

Az egyik legnagyobb állatvédő szervezet, a PACMA szerint Spanyolországban évente mintegy 150 ezer háziállatot hanyagolnak el vagy bántalmaznak, emiatt azonban még sosem ítéltek el senkit. A kiszabható maximális bírság összege 300 euró (92 ezer forint), az állatvédők szerint pedig ez az összeg nem elég visszatartó erő – írja az index.hu.

Forrás: MTI, index.hu
Fotó: milliwall.com