Eltiltották oroszlánjától Pullai Bélát, a Kecskeméti Vadaskert volt igazgatóját?

0
267 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Tisztelt állatszerető emberek, kedves barátaim!!

Hozzátok fordulok, mert én még hiszek az emberek jóindulatában és segíteni akarásában. Azt hittem a Kecskeméti Vadaskerttől való távozásom után minden rendben lesz. Én bejárok Elzához amiről a vezetőséggel megállapodtunk és várom a tavaszt amikor újra együtt lehetünk cserébe nem beszélek a megaláztatásokról. A fekete hattyú halála és Brunó elvesztése nagyon fájdalmasan érintett mert szerettem Őket és Ők is engem. De mi ez ahhoz képest ami ma 11 órakor történt. Felhívott a Vadaskert jelenlegi igazgatója és közölte nem mehetek be Elzához. Ahhoz az oroszlánhoz akit felneveltem akiért annyit küzdöttem akinek én jelentem a biztonságot és szeretetet. Látom magam előtt a délutáni könnyes szemeit “hol vagy gazdi miért nem jössz” és én nem szaladhatok hozzá megnyugtatni.

Hogy miért lettem kitiltva ezt kérdezzék az igazgatótól, de a legnagyobb baj szerintem hogy szerdán amikor bent voltam én vettem észre, hogy a másik álmom Junior a kézzel nevelt gyürűsfarkú maki nagyon beteg. Ezt jeleztem a vezetőségnek és kiderült combcsont törése van a makinak. Nehezményeztem hogy nem veszik észre a gondozók ezt. Nos rossz helyen voltam rossz időben. Mi az hogy észre veszek ilyet és nem lehet szőnyeg alá söpörni az egészet. Jött a retorzió nem láthatom Elzát. Kicsinyes emberek kicsinyes bosszúja, de egy állat élete a tét.

Neki kell a megnyugvás a szeretet és bizalom amit én adok neki. Hogyan lehet egy állattól elvenni azt amire igazán szüksége van. Nem mondok le róla és küzdök utolsó erőmig, de kérem az Önök segítségét. A közvélemény hatalmas erő és hegyeket tud megmozgatni. Bízom hogy újra simogathatom gyönyörű kicsim fejét és megnyugvást adhatok neki.

Pullai Béla volt igazgató

 

A kecskeméti Vadaskert jelenlegi igazgatósága a következő közleményt tette közzé Facebook-oldalán Pullai Béla szavaira reagálva:

 

Tisztelt Állatbarátok, Látogatók!

Pullai Béla, a Vadaskert volt ügyvezetője számára kérésének eleget téve – megbízatásának megszűnését követően – hetente két alkalommal biztosítottunk térítésmentes látogatást, amelynek keretében a látogatók számára nem elérhető, két állatházba tudott bemenni és az állatokkal – közte Elzával – találkozni.

A Kecskeméti Vadaskertben az elmúlt időszakban több állatokkal kapcsolatos, indokolatlan esemény, megbetegedés történt, ezek ügyében a napokban vizsgálat kezdődött. A Vadaskert vezetése – állatorvosokkal egyeztetve – azt a döntést hozta, hogy a vizsgálatok lezárásáig az állatok belső férőhelyeire csak a Vadaskert gondozói és az állatorvosok mehetnek be.

Ezt követően megkértük Pullai Bélát, hogy az oroszlánház kulcsát adja le – mert az folyamatosan nála volt – és erre az ideiglenes időre csak a külső kifutókon keresztül látogassa az állatokat, így Elzát ugyanúgy hetente kétszer, térítésmentesen. Erre ő azt hírt tette közzé, hogy ki van tiltva, ami egyáltalán nem felel meg a valóságnak, amit az is bizonyít, hogy vasárnap is látogatást tett a Vadaskertben.

Szeretnénk tudatni azt is Önökkel, hogy a Kecskeméti Vadaskertnek legfontosabb az állatok egészsége és biztonsága, valamint a látogatók öröme. Állatkertünkben csak lelkiismeretes és hozzáértő állatgondozók dolgoznak, akik mindent megtesznek az itt lakó állatokért.

Kérdéseikkel bizalommal forduljanak hozzánk.