Elszökött a pécsi kutyus, hogy meggyászolja halott gazdiját

0
237 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

A történet egyik főszereplője Szabó József, aki tavaly november 3-án haldokló feleségét elvitte a PTE klinikáihoz tartozó volt megyei kórházba. A férfi elmondása szerint 10 éves kutyájuk már ekkor érezte, hogy valami nincs rendben. December 2-án József felesége elvesztette a küzdelmet a rákkal.

A gyászoló férj kénytelen volt Bettit a rokonainál elszállásolni, legalábbis ideiglenesen, a kutyus egy szerető családhoz került, kertes házba. Az idős eb azonban megszökött, több mint egy hétig nem bukkantak rá. József nagyon nehezen viselte, hogy feleségét és szeretett kutyáját is szinte egy időben vesztette el, de nem adta fel a reményt, folyamatosan kereste Bettit, ebben a rokonok és helyi önkéntesek is segítették őt.

Naponta jöttek a hírek, hogy merre látták kóborolni az ebet, szinte az egész város a nyomában volt, aztán egyik nap nagyon furcsa dolog történt. Többen telefonáltak, hogy Betti a volt megyei kórháznál sétálgat, az udvaron rója a köröket izgatottan. A gazdi a pecsma.hu-nak elmondta, hogy azelőtt még sosem járt a környéken, nem volt világos számára, miért mehetett éppen arra. Csak egyre tudott gondolni: Betti talán érezte, hogy beteg gazdája itt volt, talán azt is tudta, hogy meghalt, ezért szeretett volna elbúcsúzni tőle.

0343

Mire József a kórházhoz ért, a kutyának ismét nyoma veszett. Nem sokkal később ismét jött egy hívás, egy kedves hölgy adott tájékoztatást a kutya hollétéről.

“Megkérdeztem, hogy merre járnak, a hölgy pedig azt mondta, hogy Kertvárosban, a Dóra utcánál. Csak néztem, hogy az hogy lehet, hiszen ott lakunk. Kimentem a ház elé, és ott volt Betti!” – mesélte József.

Szabó József nagyon boldog, hogy Betti végre vele van, és lenyűgözi, hogy mire volt képes, csak hogy meggyászolja elhunyt gazdáját. A nagy kaland után egyébként Bettit gazdája elvitte állatorvoshoz, aki azt mondta, hogy a spániel csodával határos módon élhette csak túl az utat, annyira le volt gyengülve.

Forrás: pecsma.hu