Első alkalommal született oroszlánkölyök a Szegedi Vadasparkban- a kis jövevény ráadásul fehér

0
5 279 megtekintés
White South African lion (Panthera leo krugeri) cub
Swing Szerelem Szulák

Akik az elmúlt napokban a Vadasparkba látogattak, meglepődhettek azok, hogy az oroszlánok háza melletti útszakasz le lett zárva. Ennek oka most kiderül: első alkalommal született oroszlánkölyök a Vadasparkban!

A 2012-ben érkezett Nadja és Timba szerelmének, szüleihez hasonlóan fehér színű gyümölcse október 19-én, hajnalban jött világra. Miután a nagymacskáknál az első ellés mindig kritikus, aggodalommal figyeltük mind az anyát, mind kölykét, és ennek az oka a lezárás is, hogy az első héten a lehető legnagyobb nyugalmat biztosítsunk számukra. Most már úgy látjuk, hogy a kicsi szépen cseperedik, az anyai ösztönök is jól működnek, ezért feloldhatjuk a zárlatot.

Tehát, aki a halloween napi programra ellátogat, az némi szerencsével a kis oroszlánt meglesheti az oroszlánház ablakán keresztül. Azonban felhívjuk mindenki figyelmét, csak szemlélők legyenek, hangoskodással, zseblámpával ne zavarják az oroszlánjainkat! Természetesen a rendre odafigyelünk, emellett Vadaspark helyszínen lévő munkatársa szívesen ad felvilágosítást a kis oroszlánról.

Természetesen, amikor sor kerül az oroszlánkölyök állatorvosi vizsgálatára, a szükséges oltások beadására, a sajtó képviselőit is szívesen látjuk majd!

Forrás: zooszeged

Fotók: Endrédi Lajos