Elpusztult Bagira, a legjobb magyar rendőrkutya

0
882 megtekintés
kutya, rendőrkutya, bagira
Swing Szerelem Szulák

Bagira mentett kutya volt, ha nem talál otthonra a rendőrségen, sintértelepen végezte volna. Kezdetben nem volt ideális rendőrkutya, kiképzőjének nehéz dolga volt Bagira betanításával. Eleinte fegyelmezetlen, makacs és öntörvényű volt, ezzel megkeserítette gazdája életét. Sohasem gondolták volna, hogy az idő múlásával az egyik legjobb rendőrkutya válik belőle. Ha Bagira ugatni kezdett, a bűnözők feltartott kézzel adták meg magukat arra kérve a kommandósokat, hogy fogják vissza a kutyát.

asp_620_bag3fekszik

A K9 kommandó Facebook-oldalán hosszú megemlékezéssel búcsúznak Bagirától, ebből közlünk egy részletet:

A kommandósoknak nem kellett sokat várakozniuk, amikor feltűnt a körözött férfi. Nem véletlenül tartották Európa egyik legdörzsöltebb bűnözőjének: néhány másodperc alatt észrevette, hogy csapdába került. Mielőtt az olló véglegesen bezárult volna, futásnak eredt. Pechére pont abba az utcába fordult be, ahol Bagiráék várakoztak. A kutya a pórázát megfeszítve várta, hogy egyszer csak kioldja a karabinert a gazdi, ő pedig üldözőbe vehesse az előle menekülő idegent.
– Bagira, fogd! – kiáltotta a gazdi, miközben a nyakörve felé nyúlt. Bagira izmait megfeszítve a menekülő férfi után vetette magát. Ám a zsákmánya a következő pillanatban eltűnt a szeme elől. Pontosabban elterült előtte. A menekülő férfi ugyanis futás közben megbotlott, és hasra esett.
– Bagira, hozzám! – kiáltotta el magát a zászlós. Bagira mintha egy lassított film szereplője lett volna, lefékezett, majd vontatott mozdulatokkal visszaügetett a gazdájához, miközben a pofáján látszott, hogy hova kívánja a zászlóst a parancsaival együtt.
Közben a kommandósok megbilincselték a férfit, aki azon szitkozódott, hogyan is lehet ennyire szerencsétlen, ám amikor közelről is meglátta az őt üldöző rendőrkutyát, hálát adott a sorsnak, hogy nem Bagira állította meg menekülés közben…
– Inkább egy nagy pofára esés, mint egy jó nagy fenékbe harapás! – mormolta, miközben a kommandósok a rabszállító furgonhoz kísérték.

A kutya imádta a munkáját, segítségével a rendőrség rengeteg bűnözőt juttatott rács mögé. Nyugdíjazása után súlyosan megbetegedett, mindössze 9 éves volt, mikor a rák végzett vele.

bagira-rendőrkutya8

Az alábbi szavakkal köszönték meg a részvétnyilvánításokat a Facebookon:

“Bagira gazdijának a nevében is nagyon köszönjük a rengeteg részvétnyilvánítást! Bagira még nem volt tízéves, és a rák végzett vele… A gazdija hazavitte, és otthon, a kertben temette el. A sírja felé egy olyan világító rudat akasztott, amit a kommandósok akciók alkalmával dobnak be a sötét helyiségekbe, hogy lássanak… Örök világosságot neked, Bagira…”