Elpusztult a világ valószínűleg legmagányosabb kacsája

0
1 632 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Elpusztult a világ legmagányosabb kacsája: Trevor, a csendes-óceáni Niue sziget egyetlen kacsája valószínűleg egy kutya áldozatául esett.

A hírt a helyi kereskedelmi kamara vezetője, Rae Findlay közölte hétfőn a BBC televízióval. Findlay Facebook-oldalt is létrehozott Trevornak.
A kacsa egy éve landolt az 1500 lakossal rendelkező Niue szigetén, de máig nem tudni, honnan érkezett. Feltételezhetően 2500 kilométert tett meg Új-Zélandtól, ezért kapta egy ottani politikus, Trevor Mallard keresztnevét – a mallard szó angolul vadkacsát jelent.
Lehetséges az is, hogy Trevor Tongáról vagy más csendes-óceáni szigetről érkezett.
A szigeten Trevor volt az egyetlen kacsa. Mivel Niuén nincsenek folyók, vagy tavak, egy nagy pocsolyában élt, a helyi tűzoltóság pedig gondoskodott arról, hogy mindig elég víz legyen benne.
Findlay szerint Trevor barátságot kötött a “szomszédaival” – egy kakassal, egy tyúkkal és egy wekával, egy Új-Zélandon honos madárral.

New chicks at The Puddle! Spring has sprung! This week The Chicken and The Veka have hatched babies. It’s a busy place here. Hoping for rain or firemen this week as The Puddle is a bit dry. Here’s a short video of The Chicken with her new family, and me of course. 🦆🦆🦆

Közzétette: Trevor the Duck – Niue – 2018. október 8., hétfő

Forrás:MTI