Először mutatkozott nyilvánosan az első francia pandabébi

0
2 342 megtekintés
Kép: facebook.com/zoobeauval
Swing Szerelem Szulák
Bemutatkozott a nyilvánosság előtt Franciaország első óriáspanda-bébije, az öt hónapos Jüan Meng, vagyis Valóra vált álom, akinek keresztmamája Brigitte Macron, a francia köztársasági elnök felesége.

Az augusztus 4-én világra jött hím pandabocs anyjával, Huan Huannal együtt jelent meg kínai lámpákkal díszített otthonuk üvegfala mögött a látogatók hangos éljenzése közepette.

Kép: facebook.com/zoobeauval

Videofelvételek szerint a kölyök anyjában csimpaszkodott, Huan Huan pedig úgy tűnt, mintha legszívesebben a házban pihent volna a fiával. Amikor elege lett, fogta a fekete-fehér szőrgombolyagot és visszabújt otthonukba. A pandabébi névadó ceremóniáját decemberben tartották, a nevet Brigitte Macron együtt választotta ki a kínai first ladyvel, Peng Li-jüannal.

Comment embêter maman panda ?

Yuan Meng adore embêter sa maman ? Un moment de complicité craquant !

Közzétette: Zoo de Beauval – 2018. január 15.

Szombat reggel kíváncsiak százai álltak sorban a közép-franciaországi Saint-Aignan Beauval nevű állatkertjének bejáratánál már a nyitás előtt egy órával arra várva, hogy megpillanthassák a bocsot.

1ère sortie de Yuan Meng

#YuanMeng explore son nouvel environnement ! ??

Közzétette: Zoo de Beauval – 2018. január 13.

Az állatkert kommunikációs vezetője kihasználta az alkalmat, hogy elmagyarázza az érdeklődőknek, milyen nehéz szaporodásra rávenni az óriáspandákat. „Éveken át próbálkoztunk mesterséges megtermékenyítéssel. Jüan Meng születése a pandavédelmi erőfeszítések nagy sikere” – mondta Delphine Delord.

Kép: facebook.com/zoobeauval

A kis bocs az első óriáspanda-bébi, amelyik Franciaországban született. Jüan Meng világra jöttekor mindössze 142,4 gramm volt, öt hónap alatt hízott 11 kilogrammosra. Jelenleg is jó egészségnek örvend – tette hozzá Delord. Jüan Meng szülei, a nőstény Huan Huan és a hím Jüan Zi 2012-ben érkeztek Franciaországba a pandadiplomácia keretében. A szülők 2022-ben térnek vissza Kínába, bocsuk két-három éves koráig lesz a francia állatkert lakója.

Kép: facebook.com/zoobeauval

Mióta a pár megérkezett, az állatkert kétszer annyi látogatót fogad, mint előtte, tavaly rekordévük volt, elérték a másfél milliós látogatószámot. Idén azonban még nagyobb tömeget várnak, hiszen már a pandabocsot is meg lehet nézni. Jelenleg két kínai pandaszakértő dolgozik a Beauvalban, hogy francia kollégáikat képezzék. Vadon kevesebb mint 2000, állatkertekben mintegy 400 óriáspanda él a kínai vadgazdálkodási hivatal szerint.

Forrás: MTI