Előkerült a halottnak hitt kisoroszlán

0
9 041 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

A kis hegyi oroszlán még múlt év végén tűnt el a Santa Monica hegységben.  Pár napja azonban élve bukkantak rá. 🙂

A vadőrök bejelentés alapján bukkantak rá az állatra. Akkor még csak sejtették, hogy az eltűnt négylábúval lehet dolguk.  Elaltatták, megvizsgálták és akkor bizonyosodtak meg róla, hogy Ő P-50, akiről azt hitték, hogy egyedül nem élte túl az elmúlt hónapokat.

A kisoroszlán két testvérével maradt magára, amikor 2016 év végén anyukájukat elütötte egy autó az autópályán.

A tudósok úgy vélték, hogy az akkor hét, nyolc hónapos kiscicák, elég erősek ahhoz, hogy saját maguk tudjanak vadászni és életben tudjanak maradni.  Nem sokkal később azonban P-50 két testvérét is elütötték az autók. Az egyedül maradt állatnak így csökkentek az életben maradási esélyei, ezért gondolták, hogy már nem él.

Miután megvizsgálták és teljesen egészségesnek nyilvánították, szabadon engedték a Santa Susana hegységben, ahol teljes életet élhet.


Tudtad? A kifejlett hímoroszlán könnyen felismerhető a sörényéről, a marmagassága kb. 120 cm, a súlya pedig akár a 250 kg-ot is elérheti. A nőstények jóval kisebbek, a felnőtt egyedek marmagassága kb. 100 cm, a súlyuk 150 kg körüli. A vadon élő oroszlánok körülbelül 10-14 évig élnek, míg fogságban elérhetik a 20 éves kort is.