Elképesztően aranyos Franciaország első pandabébije

0
1 877 megtekintés
Fotó: Zoo de Beauval
Swing Szerelem Szulák

Egy hónapos és már cumisüveg nélkül, magától iszik Franciaország első óriáspanda-bébije a Loire-vidéki Saint-Aignan-sur-Cher városának állatkertjében – írja az MTI.

A Párizstól délre található állatkert nőstény óriáspandája, Huan Huan két bocsnak adott életet augusztus elején, ám az ikerpár egyik tagja röviddel a világra jötte után elpusztult.

Az intézmény hétfőn közzétett képein az látszik, ahogy az anyaállat magához öleli a hím bocsot. A 33,5 centiméter hosszú és 1150 grammos pandabébinek már vannak fekete foltjai, nevet azonban még nem választottak neki.

Fotó: Zoo de Beauval

A Kínából kölcsönbe kapott Huan Huan szülésekor egy kínai specialista is csatlakozott az intézmény állatorvosaihoz. A vadon élő pandák általában egy bocsot ellenek, az apró, vak bébiknek még szőrzete sincs.

Fotó: Zoo de Beauval

A 86 kilogrammos Huan Huan második bocsa 142,4 grammal született, 21,4 grammal volt több, mint testvére. A másodszülött erősnek és egészségesnek bizonyult, az elsőszülött azonban sokkal gyengébbnek: légzési nehézségek léptek fel nála, alig két órát élt.

Fotó: Zoo de Beauval

Huan Huan és párja, Jüang Zi 2012-ben kerültek a francia állatkertbe, érkezésüket a Párizs és Peking közötti viszony kedvező jelének tekintették a diplomaták.

Fotó: Zoo de Beauval

Az újszülött hím “keresztanyjának” Brigitte Macron francia first ladyt kérték fel. A nevet Kínában választják ki, a kínai elnök felesége ugyanis a másik “keresztanya”.

Fotó: Zoo de Beauval

A pandapár 2022-ig maradhat az állatkertben, a bocsot két vagy hároméves korában viszik Kínába. A pandák szaporodását világszerte nagy érdeklődés övezi, ugyanis már csak mintegy 1800 egyed él vadon Kínában, 400 pedig állatkertekben.

Az állatkert a Facebook-oldalán még egy videót is megosztott  az apróság elmúlt egy hónapjáról:

Revivez le premier mois de MYZ en vidéo ! La petite crevette rose s'est transformée en mini panda tout mignon… ??

Közzétette: Zoo de Beauval – 2017. szeptember 4.