Elárvult vidrakölyköt fogadott be a Fővárosi Állatkert

0
397 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Augusztus 30-án érkezett a Fővárosi Állat- és Növénykertbe az apróság. Amikor a vidra a mentőhelyre került, hasmenéssel és kiszáradással kezelték, de a megfelelő gondozásnak hála hamar erőre kapott. A kölyök azóta rendesen eszik, a gondozók macskatej-pótló készítménnyel táplálják. A Rebeka névre keresztelt vidrakölyök már túl van a nehezén, de az állatkert dolgozói szemmel tartják, nehogy az állapota ismét romlani kezdjen, folyamatosan állatorvosi felügyelet alatt áll.

Mérete, fejlettsége alapján 8-9 hetesnek tippelik, ez pedig azt jelenti, hogy hamarosan szilárd táplálékot is kaphat. Lépésről-lépésre szoktatják majd át az új étrendre, de persze kezdetben még a tejpótló szereket is megkapja.

011

A további tervek szerint Rebeka később a Somogy Természetvédelmi Szervezet által fenntartott Petesmalmi Vidraparkba költözik, a szervezettel és a parkkal ugyanis évtizedek óta sikeresen működik együtt az állatkert a vidrák és más állatok védelmében. Ha minden jól megy, a kicsi már jövő héten Somogyba kerülhet, a Vidrapark szakemberei felkészülten várják a kis jövevény érkezését.

Forrás: zoobudapest.com