Egyesült a bengáli tigriscsalád a Győri Állatkertben

0
811 megtekintés
Gyõr, 2015. július 24. Bengáli tigriskölyök a gyõri Xantus János Állatkertben 2015. július 24-én. Az állatkertben május végén négy kistigris született. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Swing Szerelem Szulák

Az állatokat pénteken eresztették össze apjukkal, Raullal, aki először megszeppenve szemlélte a csíkos kölyköket, de gyorsan elfogadta, hogy ezután meg kell osztania velük lakhelyét. A Xantus János Állatkertbe 2012-ben érkezett Raul, az édesapa, tavaly januárban Jázmin, az édesanya. Jázmin idén januárban három kölyöknek adott életet, ám tapasztalatlansága miatt nem tudta őket gondozni. Egy kölyök akkor elpusztult, a másik kettőt az állatkert egyik gondozója, Uthy Piroska vette magához és otthon nevelte őket egy ideig. A több mint féléves kölykök azóta egy külföldi állatkertben leltek új otthonra.

Gyõr, 2015. július 24. Bengáli tigriskölykök anyjukkal a gyõri Xantus János Állatkertben 2015. július 24-én. A négy kistigris május végén született. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Gyõr, 2015. július 24.
Bengáli tigriskölykök anyjukkal a gyõri Xantus János Állatkertben 2015. július 24-én. A négy kistigris május végén született.
MTI Fotó: Krizsán Csaba

Jázmin rosszul viselte az egyedüllétet, ezért az első ellés után nem sokkal ismét összeeresztették Raullal. Jázmin a második szülés után már “kitűnő anyának bizonyult”, a kölykök hathetesen mintegy másfél kilogrammot nyomnak és napról napra erősödnek.

A fehér tigris (Panthera tigris) a bengáli tigrisnek egy színváltozata, természetben ritkán fordul elő. Jellemzően egész testüket krémes fehér szőrzet borítja, a csíkok szürkésfeketék vagy csokoládébarnák. Szemük színe világoskék, orruk rózsaszín.

Forrás: MTI
MTI Fotók: Krizsán Csaba