Egy sérült, árván maradt őzgida történetének boldog befejezése

0
482 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Az alig pár napos gida sorsa már meg volt pecsételve, az erdőben egyedül nem sokáig húzta volna, ha nincs akkora szerencséje, hogy egy állatbarát család be nem fogadja, hogy gondját viseljék.

051 052

Azonnal egy állatorvoshoz vitték a kicsit, aki ellátta sérüléseit és gondoskodott arról, hogy az újdonsült szülők minden információt megkapjanak, hogyan gondoskodjanak szegény, árván maradt kölyökről. A gida a Lily nevet kapta. A család magához vette, és mindent megtettek azért, hogy felépüljön sérüléséből és megerősödjön. Évekig tartották háziállatként, szerencsére erős fiatal őz cseperedett belőle. A család szerint olyan barátságos és játékos, akár egy kiskutya.

053 054

“Befekszik az ölünkbe, elkunyerálja az ételünket, és még puszit is ad,” mesélték a gondoskodó gazdik. Miután évekig éltek vele, a család úgy döntött, hogy sokkal természetesebb közegre van szüksége az őznek, ezért nehéz lépésre szánták el magukat. Olyan helyet kerestek neki, ahol nagyobb szabadtere van, de még sincs kitéve a vadon veszélyeinek, amikkel eddig még sohasem találkozott.

055 056

A természetes ösztönei eltompultak, ezért nem lehetett csak úgy magára hagyni az erdőben. Egy vadasparkban találtak neki otthont, ahol fajtársai társaságában töltheti élete hátralevő részét. A család havonta látogatja az őzikét, aki még mindig megismeri őket, és ha a nevén szólítják, már indul is szeretett családja felé.

Forrás: viralnova.com