Egy mozgássérült kutya megható története, aki sohasem adta fel

0
523 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Rick 2014 áprilisában éppen Balin tartózkodott és egy állatmenhelyen őnkénteskedett, ekkor találkozott egy különleges kutyussal. Tiga akkor csupán 12 hetes volt, elütötte egy autó, a hátsó lábait nem tudta mozgatni többé. Teljesen meg volt rettenve, mikor a menhelyre érkezett és hatalmas fájdalmai voltak.

A férfi azonnal érezte a kötődést a sérült kutyussal, annak ellenére is, hogy még meg is harapta, mikor először találkoztak. Néhány nap kellett csak hozzá, hogy rájöjjenek, igazi szeretet szövődött köztük. Közben az állatorvosok szerint volt rá egy halvány remény, hogy Tiga talán újra járhat, ebbe kapaszkodtak mindketten. Egy hónappal később Ricknek haza kellett utaznia Európába, épp az indulás napján közölték vele, hogy a kutyus nem fog többé járni. Nehéz szívvel hagyta hátra az ebet, de nem mondott le róla, hogy valamilyen formában segítsen neki.

Egy évvel később tért vissza az országba, de Tiga borzasztó állapotban volt. Amputálták a két hátsó lábát, és bár a férfi havonta küldött pénzt a kutyus ellátására, senki sem informálta arról, hogy mi történt vele. Hatalmas lellkiismeret-furdalással köszöntötte rég nem látott barátját, de elhatározta, hogy soha többé nem hagyja magára. A kutya az ölében sírt, a férfi megkérdezte tőle:

“Tiga, van még benned erő? Folytatod a küzdelmet?”

A kutyus éppen ebben a pillanatban felemelte a fejét, a férfira nézett, majd abbahagyta a sírást. Lehet, hogy véletlen volt, de Rick attól kezdve tényleg mindent megtett, hogy Tiga normális életet élhessen. Létrehozott egy alapítványt, amely Tigán, és a hozzá hasonló sorsú ebeken segít, itt pedig boldogabb, mint valaha.

Forrás: boredpanda.com