Egy lúd beköltözött és tojásokat is rakott York kihalt pályaudvarán

0
1 133 megtekintés
A szürke lúd mama pályaudvari fészkében, virágok között - Kép: British Transport Police - Facebook
Swing Szerelem Szulák
Jelen pillanatban egy szürke lúd olvasztja a britek szívét, aki nem volt rest és beköltözött, a járványügyi korlátozások miatt elnéptelenedett yorki pályaudvarra. Fészkéül az egyik virágládát választotta és már négy tojáson kotlik nagy erőkkel – szúrta ki a 24.hu.

A „Mother Goose” nevet viselő tollas egy hónapja lett gyanús a a brit közlekedési rendőrségnek, akik arra lettek figyelmesek, hogy milyen otthonosan jön-megy az állomáson. A pályaudvar személyzete először azt hitte, hogy csak látogatóban járt arra, mert egy kis időre eltűnt, később azonban visszatért, lelkes fészekrakásba kezdett és tojt négy tojást – jelezvén – hogy hosszan tervez maradni – írja a BBC.

A dolgozók azóta napi feladatnak tekintik a tollas fotózását és videózását, amit lelkesen meg is osztanak a közösségi felületeken – nagy sikerrel – eddig 70 ezer nézőt vonzottak a szürke lúd mindennapjai.

A helyi önkormányzat tájékoztatása szerint egyáltalán nem szokatlanok Yorkban a szürke, illetve kanadai ludak: nagyjából ötszáz példányuk él a városban.

A London North Eastern Railway (LNER) vállalat (akikhez az állomás is tartozik) kommunikációs igazgatóját, Kate McFerrant is teljesen felvillanyozta az eset. Szerinte ez pont egy olyan nagyszerű történet, amelyre mindnyájuknak szüksége volt a jelen helyzetben. Mint mondta, a pályaudvar személyzete étellel és itallal is ellátja a kotló mamát, sőt a virágágyást némi kerítéssel is körbe vették, hogy zavartalan körülményeket biztosítsanak a tollas vendégnek. Reméli, ha kislibák kikelnek, akkor a nézők nem lesznek restek névötletekkel bombázni a vállalatot.

With our stations quieter than ever before…we're beginning to notice a few unusual changes.In the main entrance of…

Posted by British Transport Police on Monday, April 20, 2020

Via