Egy kis kígyósimogatás a kávé mellé

0
4 108 megtekintés
Kép: snakecenter.jp
Swing Szerelem Szulák
Igaz, hogy el kell ugrani érte Tokióba, de oda se neki. Az utóbbi években megfigyelhettük, hogy egyre több állatos kávézó nyílik, gondoljunk csak a londoni baglyos vagy macskás kávézóra, amiből nem mellesleg Budapesten is van, sőt a Cat Café már sörözőt is nyitott Cat Pub néven, ha egy jó pofa sör mellé négylábú társaságra vágynánk.

Viszont a világ első, kifejezetten kígyókra szakosodott kávéháza Tokióban nyitotta meg kapuit. A Tokyo Snake Centerben (Tokiói Kígyó Központ) egy kávé mellé összesen 35 kígyó közül választhatunk magunk mellé asztaltársat. Természetesen a húsz kígyófajból, akik a kávázóban várják a vendégeket egyik sem tartozik a mérges kígyók közé.

Kép: mirror.co.uk

Amint leadtuk a kávérendelést a pincérek rögtön bevezetnek minket a kígyó etikett alapjaiba is. A “mindent a szemnek” élmény díja 1000 jen (nagyjából 2300 forint), melybe a választott ital ára is beleértendő. Ha szeretnénk meg is simogatni is a kiválasztott kedvencet, további 540 jent kell letennünk az asztalra.

Kép: animalcafes.com

Persze nem mindenki rajong az ötletért, hogy miközben a kávéját szürcsölgeti egy hüllő tekeregjen az ölében, de a kígyók szerelmesei valószínűleg épp elegen ostromolják majd a helyet – írja az Independent. Mindenesetre, ha Tokióba sodorna az élet, ne hagyd ki a kígyós kávézót, a hüllő rajongóknak pedig egyenesen kötelező.

Forrás: Travelo