Egy hároméves kislány életét mentette meg a menhelyi kutya

0
8 146 megtekintés
Kép: Delta Animal Shelter
Swing Szerelem Szulák
Peanut napjainkban egy boldog családban él, ám ez nem mindig volt így. A keverék kutya szörnyű kínokat élt át, mielőtt a Michigan-i Delta Animal Shelter nevű menhely magához vette, és hosszú kezelések árán újra visszaadta neki a reményt.

Korábbi gazdája, akit egyébként állatkínzásért el is ítéltek, szinte semmibe vette a négylábút, akit a menhely munkatársai az utolsó pillanatban mentettek meg, hiszen a két lába és a bordái is elvoltak törve, ráadásul a gyomrában szőnyegdarabokat is találtak. Sorsa szerencsés fordulatot vett, hiszen egy évvel ezelőtt új otthonra talált Escabana városában, Michiganben egy házaspárnál, akik a következő történetet osztották meg a Facebookon:

Idén márciusban, a sok szenvedést átélt Peanut egy délelőtt furcsán kezdett el viselkedni. Őrült módjára ugatott, és összevissza rohangált a lakásban, mire az egyedül otthon tartózkodó férj kiengedte őt az udvarra. Az örökbe fogadott kutyus szélvész sebességgel szaladt ki az ajtón egyenesen a ház mögött található mező irányába. A férfi követte egészen egy közeli árokig, ahol a legnagyobb megdöbbenésére egy átfázott, ruha nélküli hároméves kislányt talált, akit a pólójába csavart, és bevitt melegedni a házba, ugyanis odakint nagyjából fagypont körüli volt a hőmérséklet.

Ezután értesítette a hatóságokat, akik rövidesen meg is érkeztek, és próbálták faggatni a szerencsétlenül járt kislányt, aki azonban mást nem tudott mondani, csak azt, hogy „kutyus”. Kórházba szállították, mostanra pedig már jó egészségnek örvend, ám nem volt egyszerű megtalálni a családját. A rendőrök egyesével járták körbe a környék házait, míg sikerült megtalálni a gyerek szüleit, akikről kiderült, hogy veszélyes és egészségtelen körülmények között nevelték a három éves kislányt és testvérét, akiket így a gyermekvédelmi szolgálatnál helyeztek el.

Kép: Delta Animal Shelter

Peanut tehát az élő példa arra, hogy a menhelyekre került szerencsétlen kutyák igenis megérdemelnek még egy esélyt, amit rendszerint különleges módon hálálnak meg.

Forrás: enkedvencem.hu, metro