Egy elefántcsorda rohant le egy falut Kínában

0
797 megtekintés
Ázsiai elefántok - Kép: squarespace-cdn.com
Swing Szerelem Szulák
Egy 14 egyedből álló elefántcsorda garázdálkodik a délnyugat-kínai Jünnan tartománybeli Menghaj megye egyik falujánál, közölték szerdán a helyi hatóságok.

A tehenek és borjaik alkotta elefántcsordát, valamint a melléjük szegődött három bikát március 9-én észlelték először, és az állatok egészen március 11-ig az erdőben maradtak, de azután levonultak a lakóövezetbe élelmet keresni, megrongálva a tetőket, ajtókat és ablakokat. Sérülést, halálesetet egyelőre nem jelentettek.

Az elefántok feldöntötték a házi készítésű alkoholt tartalmazó edényemet, de nehéz lenne megmondani, hogy megitták-e, vagy hogy mennyit ittak belőle

– mondta az érintett falu egyik lakója.

Menghaj megye erdészeti hivatalának illetékese szerint az ormányosokat jelenleg egyebek között drónokkal figyelik, hogy megakadályozzák az emberek és az állatok összetalálkozását. A közeli autóutakat fokozottan figyelik és azokban a falvakban, ahol az elefántok várhatóan keresztül fognak haladni, megkezdték a cukornád betakarítását, hogy a falulakók ne szenvedjenek nagy veszteségeket, és megakadályozzák, hogy az elefántok elidőzzenek egy-egy területen, elpusztítva a cukornádat.

A vadon élő ázsiai elefántok állami védelmet élveznek Kínában. Az egyre hatékonyabb környezet- és állatvédelemnek köszönhetően a számuk mostanra nagyjából 300-ra nőtt az országban, többségük Jünnan tartományban él.

Forrás: MTI