Egész Magyarország Pucér Bubu felépüléséért drukkol

0
227 megtekintés

26 kilósra soványodott, betegségei miatt pedig csaknem teljesen kihullott a szőre. A Pucér Bubunak keresztelt jószág 50 kiló körüli súllyal lenne ismét egészséges. kutyát a Cerberos Állatvédő Egyesület aktivistái mentették meg, a történtek pedig nem csak őket, hanem az egész magyar internetet felkavarták.

Az állatvédők szerint Bubu sokáig éhezett, az sem kizárt, hogy gazdái szándékosan éheztették. Valószínű, hogy a kutyát az állapota miatt tették utcára, ahelyett, hogy időben kezelték volna betegségét. A fogai alapján 10 év körülinek tippelik, azt azonban nem lehet tudni, mióta szenved. Az emberek felháborodtak azon, hogy bánhat így valaki egy ártatlan teremtménnyel. Bubu – rüh, szív- és bélféreg, valamint immunproblémákkal küzd, a pajzsmirigyműködése minimális, a fehérvérsejtszáma az egekben, ízületi gyulladása van, így hosszú út áll előtte a gyógyulás felé.

Mindenki szurkol neki és a támogatását fejezi ki, két nap alatt 200 ezer forint gyűlt össze a kezelésére. Egy adományvonalon is lehet támogatni a kutyát, sokan bátorító kommentek és fényképek formájában fejezik ki aggodalmukat. Az összefogásnak meg is lett az eredmény, az állatvédők szerint Bubu eszik, jól reagál a kezelésekre, és egyre kommunikatívabb, látszik rajta, hogy élni akar. Van esély a gyógyulására, arról viszont valószínűleg lemondhatnak, hogy valaha állatkínzás miatt felelősségre tudják vonni azt, aki miatt ilyen állapotba került.

Forrás: hvg.hu
Fotók: Cerberos Állatvédő Egyesület