Ebből a babamajomból olyan hangok bújnak elő, mintha lenyelt volna egy madarat – videó

0
552 megtekintés
Kép: Symbio Wildlife Park - Facebook
Swing Szerelem Szulák
A cuki arany oroszlánmajmocska kölök feltehetőleg a világról alkotott aktuális véleményét fejtette ki, ami iszonyú mókásra sikeredett, tekintve, hogy tényleg olyan mintha lenyelt volna egy madarat. Az érdekes hangicsálást a Symbio Wildlife Park örökítette meg, akik rendszeresen örvendeztetik meg követőiket világbajnok édes fotókkal és videókkal. 

Az oroszlánmajmocskák Brazíliában őshonosak, ott is egy konkrét területen, Rio de Janeiro államban éldegélnek. Apró kis majmócák, 33-40 cm hosszúak és mindössze 50-70 dkg súlyúak. Egyöntetűen aranyvörösek, az oroszlán jelzőt a fejüket körülvevő sörény miatt kapták. Többnyire a talaj fölött 5-10 méteres magasságban tartózkodnak, és a sűrű növénytakarójú területeket kedvelik, főleg az olyanokat, ahol nagy számban fordulnak elő broméliák. Rovarokat, gyümölcsöket, pókot és madártojást esznek.

Ha a videóban szereplő kis majmóca felnő, ilyen menő frizurája lesz, mint ennek a felnőt Arany oroszlánmajmocskának – Kép: twimg.com

Nagyon aktív állatok. Néhány órás alvástól eltekintve egész nap tevékenyen mozognak, és idejük nagy részét táplálékszerzéssel, társaikkal való játékkal, veszekedéssel töltik. Na, ilyenkor lehet hallani ezt a trillázó, finom fütty vagy bugyogás-szerű, madárra emlékeztető hangot, ami feltör belőlük.

Hát isteni:

Little Monkeys sound like birds

Who of thought that Golden Lion Tamarin babies sound like birds?

Symbio Wildlife Park paylaştı: 14 Haziran 2020 Pazar