Denevérkölykök ezreit pusztíthatta el a Sydney-ben tomboló hőség

0
3 677 megtekintés
Halott denevérek - Kép: facebook.com/helpsavethewildlifeandbushlandsincampbelltown
Swing Szerelem Szulák
Szó szerint halott denevérek potyogtak az égből Sydney egyik városrészében, az Ausztráliában brutális mértéket öltött hőség miatt.  A napi csúcshőmérséklet meghaladta a 47 Celsius fokot. Az embertelen kánikulában aszfaltutak olvadtak meg, de a természetben is hatalmas károkat okoz a hőség.

Vasárnap, amikor Sydney volt a Föld legforróbb városa, állatmentő önkéntesek küzdöttek a melegtől kimerült repülő rókák megmentéséért – írta kedden a news.com ausztrál kiadása.

Voltak kölykök, amelyek a fán lógva pusztultak el, több száz a talajra zuhanva – mondta a Help Save the Wildlife and Bushlands in Campbelltown nevű jótékonysági szervezet egy szóvivője.

Halott denevérek – Kép: facebook.com/helpsavethewildlifeandbushlandsincampbelltown

Az állatvédő szervezet szívszorító fotókat osztott meg a Facebook oldalán a már elpusztult denevérekről és a mentésről. A 47,3 Celsius-fokos forróságban a fáradhatatlan önkéntesek fecskendőkkel igyekeztek folyadékot juttatni a fiatal emlősök szervezetébe, hogy megakadályozzák a kiszáradásukat.

Egy szerencsés kis túlélő – Kép: facebook.com/helpsavethewildlifeandbushlandsincampbelltown/

“Főként a legfiatalabb repülő rókák vesztek oda százával. A tetemek összeszámlálásakor derül majd ki, hogy akár ezrek is elpusztulhattak. A kifejlett állatok árnyékot kerestek távolabb, a kölykök így egyedül maradtak” – mondta a szóvivő.

A a fáradhatatlan önkéntesek mindent megtettek, hogy a denevérek túléljék – Kép: Kép: facebook.com/helpsavethewildlifeandbushlandsincampbelltown

“Valójában elevenen megfőttek. A hőség az agyukat forralta fel annyira, hogy a viselkedésük zavarossá vált” – magyarázta Kate Ryan, a szervezet denevérszakértője.

Today was a dreadful and heartbreaking day for SW and Wollondilly WIRES carers/rescuers with temperatures soaring above…

Közzétette: Help Save the Wildlife and Bushlands in Campbelltown – 2018. január 7.

 

A repülő rókát, Ausztrália legnagyobb denevérét a “sebezhető fajok” közé sorolják és a helyi törvények védik.

Forrás: MTI