Debütált Mexikó első fehér oroszlánkölyke

0
1 330 megtekintés
A white lion cub about four months old is presented to the press in a cage at the Altiplano zoo in Tlaxcala, Mexico on January 18, 2018. The white lion, a rare genetic mutation, is critically endangered. / AFP PHOTO / EMMANUEL FLORES
Swing Szerelem Szulák

Tlaxcala város állatkertjének jutott a dicsőség, hogy bemutassa Mexikó első fehér oroszlánkölykét. A kis hímnek nincs még neve, ezt a látogatóktól várja az állatkert vezetősége.

A kölyök 2017. október 28-án született, alig több mint egy kilogrammal és huszonöt centiméterrel – írja az Action News Now.

A white lion cub about four months old is presented to the press in a cage at the Altiplano zoo in Tlaxcala, Mexico on January 18, 2018.
The white lion, a rare genetic mutation, is critically endangered. / AFP PHOTO / EMMANUEL FLORES

A kis jövevény azóta is jó egészségnek örvend, bár anyja elutasította, ezért csak a gondozók táplálják. Az Altiplano állatkertben összesen három felnőtt fehér oroszlán lakik, köztük a kölyök szülei, akik 2015-ben kerültek oda a fajvédelmi program keretében.

A kölyök, aki minden bizonnyal az állatkert sztárja lesz, február 4-én kapja meg nevét az addig leadott szavazatok alapján.

Forrás: travelo